Yiyecekleri son kullanma tarihine kadar tüketemedikten sonra çöpe atmak sinir bozucu olabiliyor. İsrafın önüne geçebilmek için dolaplarınızda uzun süre tutabileceğiniz yiyecekler bulunuyor.
Ürünün son kullanma tarihi geçmişse çoğu kişi çöpe atar. Ancak, ambalajlı ürünlerde zorunlu olan tavsiye edilen tüketim tarihi, gıdanın tüm özelliklerini koruduğu ve sonrasında tüketilebilir durumda kaldığı tarihi bildirir. Son kullanma tarihleri bazen sadece gösterge niteliğindedir. Bu tarihten sonra bal ya da pirinç gibi bazı gıda maddeleri tüketilebilir.
BEYAZ SİRKE
Beyaz sirke sınırsız raf ömrüne sahiptir ve asla bozulmaz. Beyaz sirke, dezenfektan olarak da bilinir.
BAL
Bahçeye bir kavanoz bal gömerseniz, 1000 yıl sonra hala yenilebilir olacağı söylenir. Balda bakteriyostatik maddeler bulunur ve bu da içinde bakteri üremeyeceği anlamına gelir.
ŞEKER
Bal gibi şeker de ömür boyu saklanabilir, bunun sebebi ise içlerinde bakteri büyüyemez. Ayrıca sertleşmemesi için ısıdan uzak ve uygun serin bir yerde muhafaza edilmesi gereklidir.
TUZ
Tuz, yiyecekleri korumak için uzun süredir kullanılan bir mineraldir. Sınırsız bir ömre sahip olduğu ve asla sona ermediği göz önüne alındığında, bu kesinlikle şaşırtıcı değildir. Bu, sofra tuzu için olduğu kadar kaya tuzu, deniz tuzu veya rafine tuz için de geçerlidir.
KAHVE
Kahve paketinizi dondurucuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
KONSERVE VE TURŞULAR
Sebzeler, balıklar veya diğer konserveler, yiyecekleri mümkün olduğunca uzun süre korumak için yapılır. Şişmez ve dış görünümleri değişmezse tüketime uygundur.
MISIR NİŞASTASI
Mısır nişastasının son kullanma tarihi geçmez. Bu ürün 30 yıl boyunca saklanabilir.