Genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen semizotu salçalı yemek olarak ya da yoğurtlayarak tüketilir. Besleyici ve sağlıklı olan semizotu diyet listelerinin vazgeçilmezleri arasındadır. İşte semizotunu tükenmek için 7 sebep…
Hafif ve leziz bir yemek olan semizotunun insan vücuduna birçok faydası bulunur. Semizotunu seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan biri de yaprakların rengidir. Yaprakları koyu renkte olan semizotunu tercih etmeniz önerilir. İşte semizotunu tükenmek için 7 sebep…
TOK TUTAR
Akdeniz bölgesinde yetişen semizotu, Avrupa, Asya, Orta Doğu ve Afrika’da bolca tüketilen semizotu, tokluk hissi yaratır.
KALSİYUM YÖNÜNDEN ZENGİNDİR
Kalorisi düşük, besin değeri yüksek olan semizotu kalsiyum yönünden zengindir.
DENGELİ BESLENMENİZE YARDIMCI OLUR
Diyet listelerinde sıklıkla yerini alan semizotu, zayıflama serüveninde yardımcı olur.
C VİTAMİNİ BARINDIRIR
Tam bir şifa deposu olan semizotu, içeriğinde C vitamini barındırıyor. Semizotunun baharda daha fazla tüketilmesi öneriliyor.
TADI LEZİZDİR
Semizotunu gerek salçalı yemeğini yaparak gerek yoğurtlayarak tüketebileceğiniz gibi salatasını da yapmanız mümkün.
OMEGA-3 YAĞ ASİDİ FAZLADIR
Semizotunda, diğer yeşil yapraklı sebzelere oranla daha fazla omega-3 yağ asidi vardır.
DEMİR İÇERİR
Oksijenin kırmızı kan hücrelerine taşınmasında etkin olan demirin eksikliği halsizlik ve baş dönmesine neden olur. Demir açısından zengin olan semizotunun tüketilmesi önerilir.


